Разкрито е убийството в с.Гложене
Разкрито е убийството в с.Гложене / Дарик Враца

Само за два дни служители на МВР разкриха убийството с.Гложене, извършено в навечерието на Великден. Сигнал до полицията са подали съседи на 88-годишната жертва Младенка Иванова. Полицаите разбрали, че предишния ден двама младежи ходили в къщата, за да цепят дърва на жената. В последствие самоличността им е установена – Виктор Каменов Антонов, роден 1994 г. и Мирослав Михайлов Руменов, род.1993 г. и двамата от същото село.

Двамата вече са се признали за виновни. Всичко, което взели от възрастната жена е намерено – една златна коронка, златен пръстен, сребърна монета, банкноти, манарче. На 21 април двамата са оставени за постоянно в ареста с мярка „задържане под стража“.

Младежите са обвинени за престъпление по чл.216, ал.1, т.7, във връзка с чл.115  и чл.20, ал.2 от НК, за това, че на неустановена дата в с.Гложене в съучастие като извършители са извършили умишлено убийство.

 

Двамата имат и други криминални прояви, осъждани са, имат регистрирани заявителски материали за престъпления от общ характер – всичките против собствеността. „Колегите не са спирали работа два дни и една нощ, за да разрешат случая“, коментира ком. Ив.Кирилов, директор на ОД на МВР Враца.