В Омуртаг символично бе открита обновената болница
В Омуртаг символично бе открита обновената болница / Борислав Курдов

В Омуртаг се състояха проявите, посветени на завършилите ремонтни дейности в местната болница. Тук бе реализиран проект по ОП „Регионално развитие". Стойността на проекта е малко над 4 милиона лева, като 2,6 млн. лева от тях бяха използвани за закупуване на модерна медицинска апаратура: 16-срезов компютърен томограф, дигитални ехографска и мамографска системи, както и дигитален рентгенов апарат. Лентата на обновената болница преряза кметът на общината Неждет Шабан
Според него, завършилият проект е важен с това, че дава възможности както за допълнителни приходи на лечебното заведение, така и за по-високо качество на здравна услуга.
Болницата в Омуртаг е единствена за общината, както и за жителите на община Антоново. Тук се обслужват и пациенти от Котелско, Сливенско и други съседни райони.
По време на символичното откриване кметът на община Антоново Танер Али привества свършеното в болницата и припомни, че преди години когато здравното заведение бе на път да бъде закрито, в организираните протести в Омуртаг са се включили и хората от Антоновско. „Още тогава бях сигурен, че ще дойде ден, когато тази болница ще може да работи спокойно и безпроблемно. И този ден дойде", каза той.
Пред гостите кметът на Омуртаг Неждет Шабан подчерта, че заедно с приключилия проект и предстоящите други такива, до края на годината в града и общината ще бъдат реализирани общо 11 милиона лева. Сума, която представлява петгодишния размер на капиталовата програма на Омуртаг, подчерта Шабан.