Станимир Стоилов: При нас глупостта мина всички граници
Станимир Стоилов: При нас глупостта мина всички граници / Gong.bg, Георги Димитров

Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов заяви, че глупостта е минала всички граници, след като дербито с Локомотив Пловдив бе прекратено.

„На този светъл празник не смятам, че трябва да се случват такива неща. Много е неприятно, но се видя, че това няма да спре. Напоследък в държавата взе да властва простотията. Имаше феърплей на терена и имаше и добри съдийство“, коментира Стоилов.

„Винаги футболът трябва да възтържествува. Вече всичко е факт. Съдията обяви, че прекратява срещата заради опасност за здравето на играчите. Аз подкрепям това решение и смятам, че е правилно. Всички казаха, че са единодушни при взимането на това решение“, добави наставникът на Ботев.

„Не видях Лукин да има видими наранявания от бомбичката.“

„Мисля, че съдията постъпи правилно. В този случай по-важен е човешкият живот пред мача. Имахме две ситуации, които не реализирахме. Можеше да говорим за футбол, ако мачът не бе прекратен. И да се доиграе мачът, ще е без фенове. Аз ако бях футболист в онази зона, щях да се притеснявам значително.

Нормално е да има притеснения за Купата. Все още нищо не е решено там. Запазих двама играчи, за да мога да разчитам на тях“, продължи треньорът на „канарчетата“.

„Смятам, че в началото се опитахме да играем футбол, въпреки терена и съперника. Мисля, че щеше да се получи мач. Аз нося отговорност за здравето на футболистите.“

„Играчите са подготвени да играят сряда – събота.

Наложи се двама-трима футболисти да ги запазя за мача срещу Локомотив София. Когато бях играч, прекъснаха мач между Миньор Перник и Левски по същите причини. Това са неща, които изобщо не трябва да се случват в спорта. При нас глупостта мина всички граници“, каза още Станимир Стоилов.