Дъжд и катастрофи затрудниха шофьорите
Дъжд и катастрофи затрудниха шофьорите / снимка: БГНЕС
Две верижни катастрофи запушиха магистрала „Тракия"
71874
Две верижни катастрофи запушиха магистрала „Тракия"
  • Две верижни катастрофи запушиха магистрала „Тракия"

Катастрофи, дъжд, ремонти, тапи и изнервени шофьори по пътищата. Още по обед на магистрала „Тракия" в Пазарджишко се образува километрична колона в посока Пловдив.

В района, в който продължават ремонтите на виадукти, станаха и две верижни катастрофи с осем автомобила, което допълнително затрудни преминаването.

Въпреки съветите да се ползва обходният маршрут, в следобедните часове тапата нарасна, заради което времето за преминаване се увеличи на час.

Недобросъвестни водачи усложниха ситуацията с шофиране в аварийната лента.

В ранния следобед се образува над 8-километрово задръстване след 61-вия километър на автомагистрала „Тракия", по пътя София - Пловдив, заради верижна катастрофа.

Независимо от засиленото присъствие обаче, от пътна полиция не регулирали движението във въпросната лента, което допълнително затруднявало придвижването, алармираха шофьори.

Две верижни катастрофи предизвикаха километричната тапа на автомагистрала Тракия при Пазарджик след 60-ти километър, съобщи по-рано за Дарик говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Опашката от автомобили се движеше много бавно заради двете катастрофи близо до ремонтирания виадукт на магистралата. При единия инцидент са катастрофирали 3 автомобила, а при другия - 5. Пострадали няма, нанесени са били само материални щети.

В късния следобес трафикът по всички магистрали остана интензивен, а движението се затрудняваше и от дъжда, който се изля над цялата страна. Пътните настилки са мокри и хлъзгави. Полицейски патрули имаше и на изходите на София.

Привечер движението по пътищата се нормализира.

Други новини от Пловдив