Тапа задръсти магистрала Тракия
Тапа задръсти магистрала Тракия / снимка: БГНЕС, архив
Тапа задръсти на магистрала "Тракия"
71872
Тапа задръсти на магистрала "Тракия"
  • Тапа задръсти на магистрала "Тракия"

Верижни катастрофи предизвикаха километрична тапа на автомагистрала Тракия при Пазарджик след 60-ти км, съобщи за Дарик радио говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Опашката от автомобили в посока Пловдив  е около 7-8 километра и върви много бавно. Станали са две катастрофи близо до ремонтирания виадукт на магистралата. При единия инцидент са катастрофирали 3 , а при другия 5 автомобила. Пострадали няма, нанесени са само материални щети. Изпратени на място са екипи на „Магистрална полиция“.

„След 11.30 часа са подадени сигнали за двете верижни ПТП-та. Това създава допълнителни затруднения в натоварения трафик на магистралата. Може да се използва обходния маршрут през Мирово- Белово- Костенец- Пазарджик и Пловдив“, каза Стоянов.

Още за натоварения празничен трафик и предприетите мерки чуйте в прикачения файл от говорителя на пазарджишката полиция.

Според „Пътна полиция“ голяма част от вината за задръстването е и на шофьорите, които шофират безразсъдно и в аварийната лента.