Криминално проявен ползвал таксита без да плаща
Криминално проявен ползвал таксита без да плаща / DarikNews.bg, архив

32-годишен криминалнопроявен от Г. Оряховица е обвинен в извършването на измама. В хода на разследването е установено, че на 23 октомври миналата година 32-годишният мъж с инициали А. Д. е заблудил таксиметров водач от В. Търново, че ще му заплати стойността на извършен таксиметров превоз от центъра на Велико Търново до Габрово и обратно, с което му причинил имотна вреда в размер на 83 лева.

Освен това горнооряховецът присвоил мобилен телефон, собственост на водача, който взел уж за временно ползване и от ел.- таблото на автомобил откраднал 250 лева. В началото на февруари заблудил друг таксиметров водач да го откара до няколко адрес в старата столица, без да му плати. По този начин А. Д. го ощетил с 50 лв.

След проведени действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя. Той е криминално проявен и осъждан за присвояване, измама и причиняване на имуществени вреди, съобщават от полицията. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата.

Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършени измама, обсебване и кражба при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка". Инкриминираният телефон е установен и иззет.