Началното училище в Елена чества патронния си празник
Началното училище в Елена чества патронния си празник / снимка: Пресцентър - Община Елена

Учители и ученици изпълниха днес двора на родната къща-музей на Иларион Макариополски в Елена. Поводът беше честването на патронния празник на Началното училище „Иларион Макариополски”. Официални гости на тържеството бяха кметът на Елена инж. Дилян Млъзев, председателят на Общинския съвет Валентин Гуцов, зам.-кметът Йордан Димитров, директори на училища и детски градини, общински служители.

В приветствието си кметът инж. Дилян Млъзев поздрави възпитаници и учители и им пожела да бъдат достойни наследници на своя патрон – бореца за църковна независимост Иларион Макариополски. Празнично слово по повод празника произнесе директорът на училището Анета Ламбурова, а директорът на музея на „Възраждането” Иванка Сиракова припомни подвига и делото на Иларион Макариополски. 

С поетичен рецитал на четвъртокласници и поднасяне на цветя на бюст паметника на Макариополски завърши тържеството в Елена. След празничната част аниматор забавлява възпитаниците на училището в синдикалния дом в центъра на града.