Двойките с дългове правят по-малко секс
Двойките с дългове правят по-малко секс / Thinkstock/Getty Images

Финансово стабилните двойки правят секс 4 пъти седмично, а тези с дългове до 500 паунда - 3 пъти в седмицата. Влюбените, задлъжнели с до 400 паунда - едва един път в седмицата, а тези, които трябва да връщат над 10 000 паунда - веднъж месечно.

По всичко личи, че размерът на дълговете влияе на сексуалния живот във Великобритания, уточнява БГНЕС. Не е лесно да се отпуснеш и да се забавляваш, когато те чака решаване на тежки финансови въпроси, показват резултатите от ново проучване. Според изследването, задлъжнелите влюбени правят в пъти по-малко секс, което на свой ред води до повече раздели.

След проведена анкета с десетки британски двойки авторите на проучването установили, че финансите в едно семейство са основен мотив за началото и края на една връзка.

"Да свикнеш с харченето на чужди пари очевидно се оказва хлъзгав момент", коментират анкетирани.

41% от двойките признават, че най-големите им скандали са предизвикани от това, че единият от двамата харчи прекалено много.

Изоставането с плащане на различни сметки и връщане на всевъзможни дългове е причината за разпадането на много здрави връзки, споделят 3% от анкетираните.