Създадоха дамски чорапи с феромони
Създадоха дамски чорапи с феромони / Thinkstock/Getty Images

Чифт лъскави чорапи бяха достатъчни, за да съблазнят Дъстин Хофман в "Абсолвентът". Изрязана рокля и малко парфюм пък са най-ефективният начин една жена да се почувства в най-добрата си форма.

Сега обаче дамите могат да пропуснат някоя от тези стъпки. Вече има ароматизирани чорапи със силно излъчване на секс. Чорапите са напоени с женски феромони, които подлудяват мъжете, също като Дъстин Хофман в "Абсолвентът", пише БГНЕС.

"Феромоните изпращат подсъзнателни сигнали на противоположния пол", казва говорител на фирмата производител. Въпреки че феромоните се отделят от потните жлези, няма нужда дамите да се потят, за да изпратят послание на половинките си, тъй като тези чорапи са синтетични.

Проучванията показват, че не само мъжкият пол реагира на феромоните. Жените смятат мъжете са по-привлекателни, ако наблизо има кърпа, напоена с мъжка пот.

Дамските чорапи придобиха особено значение след излизането на филма "Абсолвентът". В него Хофман играе млад мизантроп, който току-що е завършил колежа и все още няма посока в живота си. Той преживява кратка афера с възрастната г-жа Робинсън, която е близка на семейството му. В една от сцените г-жа Робинсън бавно опъва чифт чорапи, докато Дъстин Хофман я гледа.