СНИМКИ: Левски победи ЦСКА при юношите старша възраст, братя Цоневи се разписаха
СНИМКИ: Левски победи ЦСКА при юношите старша възраст, братя Цоневи се разписаха / Gong.bg, Валентин Грънчаров

Старшата възраст на Левски, под ръководството на Георги Тодоров, победи ЦСКА с 4:1 в мач, игран на помощния терен на стадион „Георги Аспарухов”.

„Сините” поведоха през първото полувреме с 2:0, като за тях се разписаха централният защитник Любомир Илиев и нападателят Илия Димитров.

След почивката ЦСКА намалиха резултата чрез гол на централния защитник Божидар Чорбаджийски. Това даде импулс в играта на „червените”, но само до отбелязването на третия гол в полза на Левски. Негов автор стана един от близнаците – Борислав Цонев. Именно Боби Цонев можеше да покачи на 4:1, но пропусна дузпа, или казано по-правилно, вратарят на ЦСКА се отличи с великолепно спасяване.

До крайният резултат 4:1 се стигна след като Божидар Чорбаджийски извърши нарушение в наказателното поле на „червените”, за което главният съдия отсъди дузпа за Левски и показа червен картон на бранителя. Зад топката застана Радослав Цонев, който с шут в центъра на вратата вкара последния гол в двубоя.

Последното запомнящо се действие в двубоя бе кратка разправия на играчи от двата отбора, след едно нарушение в центъра на терена

Мачът премина при спокойна атмосфера и пред 700 зрители.