22 свободни работни места за безработни висшисти
22 свободни работни места за безработни висшисти / снимка: Дарик-Благоевград, Любима Калпачка, архив

22 са обявените свободни работни места по програма "Старт в кариерата" в Благоевградска област.

В бюрата по труда се приемат документи на младежи с висше образование без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в общинските администрации. На висшистите до 29-годишна възраст се предоставя възможност в рамките на 9 месеца да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност. Програмата им осигурява възнаграждение в размер на 400 лева и изплащане на социалните и здравните осигуровки за сметка на работодателите, допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишния платен отпуск и отпускът поради заболяване. 

Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалисти, еколози, архитекти и др., съобщиха от Областен информационен център – Благоевград.

22 са работните места по квота 2013, обявени в област Благоевград, разпределени по общини, са:

В Общинска администрация Гоце Делчев: 4 работни места за младежи, завършили право, икономика/счетоводство, растениевъдство и екология.
Община Гърмен: 2 места: стопанско управление и право.
Община Хаджидимово: 1 място – бизнес администрация или стопанско управление.
В общинска администрация Кресна: 1 – социални дейности.
Община Разлог: 2 свободни позиции – информатика и компютърни науки, и икономика;
Община Сандански – 4 места: архитектура, строителство и геодезия, публична администрация, география, и финанси/счетоводство.
Община Симитли – 2 места – право и стопанско управление.
В Сатовча – 3 – право, икономика, екология и в Якоруда 3 – завършили икономика/счетоводство и контрол, екология и публична администрация.

Изискванията към кандидатите са да са възраст до 29 ненавършени години към 26 юни, да имат  завършено висше образование в държавен или частен университет (редовна или задочна форма на обучение) и да нямат трудов стаж по специалността. Допълнително условие в повечето от общинските администрации е изискването за английски език и компютърна грамотност.

Желаещите могат да подават документи до 26 юни 2013 г. включително, в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни, заети или учащи се, с изключение на учащи в редовна форма на обучение.