Оперетни звезди гостуват в концерт-спектакъла „От Виена до Бродуей”
Оперетни звезди гостуват в концерт-спектакъла „От Виена до Бродуей” / организатори

Спектакълът "От Виена до Бродуей" обединява най-популярните шедьоври от световната оперетна и мюзикълна класика и среща на крайдунавската сцена прочути творци в областта на музикално-сценичното изкуство - режисьора Марио Николов и диригента - Юли Дамянов.

Ценителите на оперетата и мюзикъла не за първи път имат удоволствието да се срещнат с този постановъчен екип. За такъв Концерт - спектакъл на Националния музикален театър в София, Марио Николов и Юли Дамянов бяха удостоени с най - високото отличие в областта на музикалното изкуство - „Кристална лира" за 2010 година. През май 2010 година същият творчески екип реализира на сцената на Националния музикален театър в София една от най - успешните постановки на световния хит „Царицата на чардаша", която вече трети сезон се радва на изключителното внимание на публиката.
Освен като режисьор, меломаните познават Марио Николов и като един от водещите български тенори. Гастролирал в цял свят, певецът е любим изпълнител на централните тенорови партии в спектаклите на Националния музикален театър. Русенската публика вече имаше възможността да се срещне с Марио Николов. През 2012 година, той постави на русенска сцена култовия спектакъл „Царицата на чардаша", в който изпълнява и главната мъжка роля - княз Едвин Липертвайлерсхайм.

Спектакълът е със специалното участие на Валентина Корчакова и Марио Николов, Гиргина Гиргинова, Петя Цонева, Мая Владимирова, Кремена Ганчева Стоян Стоянджов, Владимир Попов, Петър Костов, Димитър Кюркчиев, оркестър, хор, балет на Държавна опера Русе. В Програмата: фрагменти от Цигански Барон, Графиня Марица, Орфей в ада, Веселата вдовица, Страната на усмивките, Циганска любов, Хубавата Елена, Хофманови разкази,
Принцесата на цирка, Джудита, Моята прекрасна лейди,Кабаре и Магьосникът от Оз

Представленията са на 27 април в Стара Загора от 19 часа на сцената на операта, и на 28 април от 18 часа в Дома на културата "Арсенал".