Готви се нов футболен турнир за децата в детските градини
Готви се нов футболен турнир за децата в детските градини / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

В края на месец май ще бъде проведен поредния футболен турнир за децата от детските градини в Кюстендил. Амбицията на треньорът Кирил Мицов е срещите да бъдат отново на стадион "Осогово". Подкрепа ще има отново от Спортно училище "Васил Левски" и ФК "Велбъжд". Отборите на децата от различните детски градини ще бъдат водени от футболисти, които учат за треньори в НСА. Те ще започнат и месец по- рано тренировки с децата, за да могат да свикнат с тях малките футболисти.

Пети месец продължава успешната реализация на проекта "Спорт за децата в детските градини". Той се реализира в ОДЗ "1- ви юни" и ОДЗ "Зорница", където децата се обучават безплатно по футбол, с треньор Кирил Мицов. Проектът е от ноември до април, включително.

"Кандидатствахме за всички детски градини, но бяха одобрени две, защото те отговаряха на всички изисквания. Най- вече, имат специални салони за физическо възпитание. За следващата учебна година ще кандидатстваме отново за безплатни занимания във всичките 5 градини, където има групи по футбол. Всичко се прави на 100% за децата и за това да спортуват, да се запалят по този спорт, който се играе от всяко дете в света", коментира за Дарик Мицов. Той допълни, че в детските градини "Мечта" и "Здравец" вече също има физкултурни салони.