Верижна катастрофа между  Стара Загора и Казанлък. Виновникът бяга.
Верижна катастрофа между Стара Загора и Казанлък. Виновникът бяга. / Sofia Photo Agency

Четири автомобила пострадаха на пътя Казанлък - Стара Загора. В посока Града на липите, се е движил „Опел Астра", чийто водач поради движение с несъобразена скорост при мокра и хлъзгава пътна настилка, губи контрол над управлението му и се удря последователно в лявата и дясна мантинела.

В резултат на настъпилото ПТП водачът напуска местопроизшествието и изоставя автомобила. При създалата се обстановка водачът на движещия се в същата посока „Фолксваген Голф" предприема аварийно спиране, но автомобилът се завърта и се удря в дясната предпазна ограда. Зад втория автомобил се е движил друг „Фолксваген Голф", управляван от 41-годишен старозагорец, който поради движението си с несъобразена скорост и неспазване на дистанция се блъска в предходния. В резултат на удара една от пътничките в автомобила е получил комоцио и е настанена в МБАЛ - Стара Загора без опасност за живота. Спрелият преди мястото на ПТП-то „ВАЗ 21011" е блъснат от движещия се зад него с несъобразена скорост „Рено Лагуна", управляван от 45-годишен старозагорец.

В резултат на удара пътуващата отпред жена е получила натъртвания по тялото. Други пострадали в пътния инцидент няма. Водачите на четирите автомобила са тествани с дрегер, който е отчел нула промила за всички проби.