Пътната агенция знаела за дупката край село Езерово
Пътната агенция знаела за дупката край село Езерово / Инж. Лазар Лазаров © снимка: Sofia Photo Agency, архив

Агенция „Пътна инфраструктура" е знаела за фаталната дупка край село Езерово в област Варна, при която заради поредна катастрофа загинаха две жени. Това коментира в интервю за Дарик председателят на Управителния съвет на пътната агенция инж. Лазар Лазаров. От областното пътно управление в морската столица са възложили на строителна фирма да запълни дупката в края на миналата година, но заради снега и лошото време работата не е свършена.

Заради тежката катастрофа от пътната агенция разпоредиха спешна проверка на участъка до село Езерово. До края на деня трябва да са готови резултатите от проверката, обясни за Дарик председателят на Управителния съвет на пътната агенция инж. Лазар Лазаров.

„Състоянието на този пътен участък ни е известно от миналата година. Като проект този път е включен за рехабилитация, разрешението за строеж е издадено от 27 декември 2012 г. Въпреки това състояние, имайки предвид, че основните видове работи могат да започнат напролет, ние сме предвидили пътният участък за изкърпване и сме пуснали задание към фирмата, която се занимава с тази дейност още през декември миналата година, но лошото време и падналият голям сняг забави темпа на работа и изобщо изкърпването. Въпреки всичко още в началото на тази година - на 3 януари, отново Областно пътно управление е пуснало задание към фирмата да бъде изкърпен участъкът в този обхват. Просто малшанс е, че фирмата не е стигнала до тази дупка да бъде изкърпена и инцидентът се е случил", каза Лазаров.

Фаталната дупка доведе до поредна катастрофа преди ден на пътя между Варна и село Езерово. Тогава жената, която управлявала автомобила, се опитала да избегне голямата дупка и навлязла в насрещното движение. Така се блъснала в автобус с работници. На място загина шофьорката, а по-късно в болницата и спътничката й на съседната седалка.