„Дарик” дава пари за лечението на болни деца
„Дарик” дава пари за лечението на болни деца / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Катя Михайлова, 20.01.2005, в.Монитор

„Дарик” радио стана първата медия, която се включи в набирането на средства за лечението на болни деца. Кампанията, подета от правителството, призова всички работещи българи да дарят по 1 лв. от заплатата си за фонда. От този месец на всички служители на „Дарик” ще се удържа по левче от заплатата с тяхно съгласие. От медията изчислили, че ако 3 млн. работещи българи се включат в инициативата, за година ще се съберат 36 млн. лв.

Вчера собственикът на „Дарик” Радосвет Радев и служители от медията обявиха празничната програма за петък, когато радиото навършва 12 години в ефира. Тя ще е под мотото „Растем с вас”. Депутатите Емил Кошлуков, Мирослав Севлиевски и Даниел Вълчев, Надежда Михайлова, Сергей Станишев, министрите Христина Христова, Милен Велчев, Пламен Панайотов и Николай Василев, Стойка от Big Brother и други популярни личности ще водят програмата.

От този месец стартира и инициативата „12 европейски звезди - 12 години радио „Дарик”. Всеки месец от годината ще бъде посветен на една от държавите-членки на ЕС, а кампанията е част от инициативата „България - председател на ЕС през 2018 г.”

Вчера медията обяви също, че за пръв път новинар става глас на радиото за изминалата година. Това е Людмил Кърджилов, който има 12-годишен стаж при Радосвет Радев.

Рекламният директор на „Дарик” Дачо Дачев съобщи, че приходите от реклама на медията за тази година са над 7 млн. лв. Това е с 4,5 млн. повече в сравнение с 2000 г. Според Дачев частната медия има и най-висок пазарен дял в радиорекламата в национален мащаб - 27%.

Днес в резиденция „Лозенец” „Дарик” ще връчи официално статуетката „Политик на годината” на президента Георги Първанов. Тя е дело на Леда Станчева и се нарича „Вдъхновение”.