Зелена акция на „Дарик”
Зелена акция на „Дарик” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

27.03.2007, в.Монитор

Десет дръвчета ­ върби и брези, засадиха политици от всички основни политически сили в парка „Заимов” тези дни. Те бяха поканени от „Дарик радио” в тазгодишното издание на инициативата на медията „Засади дърво. Мини на зелено с Дарик”, осъществена и с подкрепата на Globul.

За втора поредна година Дарик радио призова всички свои слушатели да се включат в еко-инициатива по повод началото на пролетта.

Кметът на София Бойко Борисов засади дръвче от квотата на общината, а шефът на „Дарик радио” Радосвет Радев и Михаела Калайджиева, директор „Връзки с институциите” на Globul, засадиха общо дърво като инициатори на събитието.

В еко-инициативата се включиха и представители на политическите сили ­ чудесен шанс да се почувстват не само полезни с нещо конкретно, но и в центъра на обществено внимание.

В градина „Оборище” свое дърво засадиха младите Валери Белчев и Петър Славов ­ кандидати за европарламента от СДС, Антонела Понева от ДСБ, Светослав Спасов от НДСВ, народните представители от Коалиция за България ­ Ива Станкова, Маргарита Панева, Петър Мръцков и Олег Попов. В „зеления” ден се отзоваха и Петър Стоянович от Гергьовден, Маргарита Василева, Елица Христова и Иван Димитров от БЗНС ­ Народен съюз и депутатите от ДПС Фелиз Хюсменова, Муса Палев, Ердоган Ахмедов. Свои представители за еко-акцията изпратиха и ВМРО, Гражданско Интернет общество, ССД.

С инициативата стартира и специалната ЕКО седмица на Дарик радио. От 26 до 31 март Дарик ще включи в програмата си основно акценти от екологичната тематика. Мото на кампанията е „Всяко твое зелено решение има значение за Земята”.