DarikNews - най-успешният проект на Дарик радио за 2005 г.
DarikNews - най-успешният проект на Дарик радио за 2005 г. / снимка: Sofia Photo Agency, архив

19.01.2006, econ.bg

Изпълнителният директор на Дарик радио Радосвет Радев представи в пресклуба на БТА пред 26 журналисти от централни медии най-новия проект за развитието на интернет базирана информационна медия DarikNews.

За трите месеца от старта на проекта, посетителите на интернет адрес  www.dariknews.net са се увеличили повече от пет пъти и в средата на януари достигат около 15 000 дневно.

С новините, с авторските коментари и интервютата, DarikNews се превръща в търсена интернет медия, както в страната, така и в чужбина, подчерта Радев.

Собственикът на Дарик радио сподели голямата си изненада, че освен към новините, читателите на сайта са проявили и значителен интерес към авторските коментари и интервюта на журналистите от големия екип на Дарик.

Възможността читателите да изпращат собствени новини, които при определени условия да се публикуват на страниците на сайта, бяха определени, като нещо различно и ново в политиката на базираните в интернет информационни медии.

Особен акцент в развитието на проекта е поставен върху бизнес информацията. На страниците на DarikNews могат да се проследят в реално време котировките на акциите на пет борси - на Българската фондова борса, както и на такива известни борсови центрове като Париж, Брюксел, Амстердам и Лисабон. В перспектива се очаква да бъдат включени и борсовите центрове в Ню Йорк и Лондон.

Проектът за развититето на DarikNews предвижда увеличаването на броя на информациите от различните региони на страната, особено след влизането на страната ни в ЕС, когато и интересът към случващото се на регионално ниво ще се засили още повече.

Изпълнителният директор на Българското национално Дарик радио представи и 15-те регионални страници на DarikNews, които се подготвят от местните екипи на радиото в цялата страна.