Министрите със свое шоу по „Дарик”
Министрите със свое шоу по „Дарик” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Антоанета Петева, 1.02.2003, в.Стандарт

Министри, заместник-министри, банкери и депутати ще се изявяват като водещи на икономическото предаване на Дарик радио „Портфейл” от този месец. Идеята била тяхна, призна шефката на предаването Мария Михайлова.

От „Дарик” решили да предоставят по половин час в определен ден от седмицата на държавниците. На ефирния телефон слушателите ще могат да задават неудобни въпроси и да изкарват извън равновесие родните управници.

Все още не е уточнен денят, в който в уникалния икономически обзор на „Дарик” ще властват държавниците. Предаването се излъчва всеки ден.

От медията издадоха, че първият, който ще води „Портфейл”, е министърът на икономиката Николай Василев. На рождения ден на радиото вицето спретна свое едночасово шоу, което нарече „Фреш от моркови”.

След изявата си в „Дарик” на 21 януари амплоато на радиоводещ допаднало на Ники Василев и той с радост приел да отговаря на слушателски питания, касаещи икономиката на страната, в „Портфейл”. С авторското си предаване преди десетина дни той предизвика истински фурор заради свежото си поведение. Ники Василев пя заедно с Румънеца и Енчев „Моята жена” и разказа, че тайно обещал на Ахмед Доган, ако сделката с приватизацията на „Булгартабак” приключи успешно, да започне да учи турски.

Тогава по „Дарик” свое полувинчасово шоу направи и финансовият министър Милен Велчев. Той бе водещ на „Дързост и краста”. След шоуто Велчев призна, че се чувствал по-комфортно като радиоводещ, отколкото като финансов министър.