На 27 януари 1999 г. стартира Дарик радио Шумен
На 27 януари 1999 г. стартира Дарик радио Шумен / снимка: Dariknews.bg, Шумен

Дарик радио Шумен излъчва от 27 януари 1999 г. на 101.20 MHz.

От 2001 г. честотата вече е 91.50 MHz. Програмата достига до Шумен, Търговище, Лозница, Преслав, Каспичан, Нови пазар, Плиска, Тервел, Алфатар, Дулово, Главиница, Кубрат и Сеново.

От октомври 2003 г. работи нов ретранслатор на 104.90 MHz за Разград и региона, от септември 2011 г. е пуснат и предавател за региона на Търговище на 96.50 MHz.

Дарик радио е първото частно радио в България с национален лиценз. Медията стартира своята програма на 21 януари 1993 г. точно в 12.00 ч.

Дарик e българска радиомарка, която се отличава с висока разпознаваемост и доверие. Със своя специфичен talk/news/sports/music формат, Дарик радио представя 24-часов микс от модерни програми, които гарантират висока слушаемост.

Заедно с това продължителността на слушане на Дарик остава една от най-високите в България. Свободата на този формат дава възможност за безгранично разнообразие от теми, гости, програмни елементи, които превръщат всеки ден в неповторимо преживяване за слушателите.

Проучвания показват, че Дарик е най-предпочитаното радио в таргет групата 20-64 години. To е лидер сред слушателите с висше образование, с над средните за страната доходи и икономическа независимост. С изключително стабилните си показатели, за последните няколко години то се утвърждава като истински пазарен лидер и в национален мащаб, благодарение на своите 16 регионални радиостанции, които създават ежедневна собствена програма.

Аудиторията свързва марката Дарик с вдъхновяващи програми, топводещи, непрекъснати провокации и изненади. Дарик е вечно променяща се медия, която държи на своето наследство, иновативен мениджмънт, динамични маркетингови идеи и креативност.