Дарик радио Велико Търново тръгва в ефира на 14 ноември 1995 г.
Дарик радио Велико Търново тръгва в ефира на 14 ноември 1995 г. / снимка: Dariknews.bg, Велико Търново

Регионалната програма на Дарик радио за Великотърновска област излъчва от 14 ноември 1995 г. като съвместна продукция с Радио Резонанс - Горна Оряховица на честоти 88.90 за Горна Оряховица и Велико Търново и 94.70 - за Свищов.

На 14 февруари 2001 г. стартира програмата от студиото в старата столица. Велико Търново е градът, където Българското Национално Дарик радио получи първата национална честота - 106.60 MHz. Програмата се приема във Велико Търново, Горна Оряховица, Севлиево, Дряново, Килифарево, Дебелец, Златица, Антоново, Стражица, Долна Оряховица, Лясковец, Бяла Черква.

От 20 януари 2006 г. програмата от Велико Търново се ретранслира за Свищов на честота 91.60 MHz, от май 2010 г. за Попово и региона на 101.30 MHz.

Дарик радио е първото частно радио в България с национален лиценз. Медията стартира своята програма на 21 януари 1993 г. точно в 12.00 ч.

Дарик e българска радиомарка, която се отличава с висока разпознаваемост и доверие. Със своя специфичен talk/news/sports/music формат, Дарик радио представя 24-часов микс от модерни програми, които гарантират висока слушаемост.

Заедно с това продължителността на слушане на Дарик остава една от най-високите в България. Свободата на този формат дава възможност за безгранично разнообразие от теми, гости, програмни елементи, които превръщат всеки ден в неповторимо преживяване за слушателите.

Проучвания показват, че Дарик е най-предпочитаното радио в таргет групата 20-64 години. To е лидер сред слушателите с висше образование, с над средните за страната доходи и икономическа независимост. С изключително стабилните си показатели, за последните няколко години то се утвърждава като истински пазарен лидер и в национален мащаб, благодарение на своите 16 регионални радиостанции, които създават ежедневна собствена програма.

Аудиторията свързва марката Дарик с вдъхновяващи програми, топводещи, непрекъснати провокации и изненади. Дарик е вечно променяща се медия, която държи на своето наследство, иновативен мениджмънт, динамични маркетингови идеи и креативност.