Дарик радио
Дарик радио / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Дарик радио е първото частно радио в България с национален лиценз. Медията стартира своята програма на 21 януари 1993 г. точно в 12.00 ч.

Дарик e българска радиомарка, която се отличава с висока разпознаваемост и доверие. Със своя специфичен talk/news/sports/music формат, Дарик радио представя 24-часов микс от модерни програми, които гарантират висока слушаемост.

Заедно с това продължителността на слушане на Дарик остава една от най-високите в България. Свободата на този формат дава възможност за безгранично разнообразие от теми, гости, програмни елементи, които превръщат всеки ден в неповторимо преживяване за слушателите.

Проучвания показват, че Дарик е най-предпочитаното радио в таргет групата 20-64 години. To е лидер сред слушателите с висше образование, с над средните за страната доходи и икономическа независимост. С изключително стабилните си показатели, за последните няколко години то се утвърждава като истински пазарен лидер и в национален мащаб, благодарение на своите 16 регионални радиостанции, които създават ежедневна собствена програма.

Аудиторията свързва марката Дарик с вдъхновяващи програми, топводещи, непрекъснати провокации и изненади. Дарик е вечно променяща се медия, която държи на своето наследство, иновативен мениджмънт, динамични маркетингови идеи и креативност.

Актуалната програмна схема на Дарик радио е така структурирана, че да задоволява необходимостта от повече информация, повече новини и анализи, поднесени на по-чести интервали, което гарантира висока слушаемост от съвременния делови човек. Дарик е радиото, което информира за всичко, което се случва, където и да сте - особено чрез новините на всеки 30 минути в активната част на деня.

Топводещите на Дарик радио са истинските лица на програмата; ключов елемент в нея са доброто настроение, както и повече информация, забавление и интерактивност.

Много важни са силната интеграция с уебсайтовете на Дарик и модерните програмни информационни. Дарик е тясно обвързано с уебсайтовете Dariknews.bg, Radio.Dariknews.bg, Gong.bg, Lev.bg, Darikfinance.bg и Zar.bg, програмата на Дарик радио е представена чрез една истинска мултиплатформена среда, обединяваща непрекъснато радио и интернет.

Програмата на Дарик поднася на слушателите всичко, от което се нуждаят, 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата - независимо дали става дума за изпреварваща информация, тематични предавания, политически дебати, спортни събития на живо, репортажи от горещи точки или отлична селекция на музика. Всичко това, съчетано с топводещите и репортерите на Дарик, създава цялостния облик на актуалната програмна схема на медията.

За последните 20 години ние успяхме да разширим влиянието на марката Дарик и да я превърнем в понятие, което винаги означава бърза, качествена, автентична, меродавна информация. Радиото продължава да налага един нов информационен формат. Точната, обективна, изпреварваща информация, както и иновативната програмна и маркетингова политика го налагат като категоричен лидер сред частните радиостанции в България.