Георги Първанов ще награди „Дарик радио” с Почетния знак на държавния глава
Георги Първанов ще награди „Дарик радио” с Почетния знак на държавния глава / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Съюз на българските журналисти, 22.01.2008

Президентът Георги Първанов ще връчи утре, 23 януари, Почетния знак на държавния глава на „Дарик радио”. Отличието е по повод на 15-годишнината от създаването на медията, съобщиха от прессекретариата на президента.

Под мотото „Излъчваме история” „Дарик радио” отбеляза вчера своята 15-годишнина. За рождения ден на медията специално предаване направи министър ката на труда и социалната политика Емилия Масларова. Министърът на културата Стефан Данаилов ще бъде "изпитан" от своите студенти, а вицепремиерът Ивайло Калфин ще направи интервюта с известни в чужбина българи - футболистът Димитър Бербатов, капитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов и др. Предвидено е и предаване с бившия шеф на "Топлофикация София" АД Валентин Димитров, заедно с Венета Райкова и Тодор Колев.

За у частници в програмата на рождения ден на „Дарик” бяха поканени министрите Стефан Данаилов, Николай Василев, Пламен Орешарски, Румен Петков, Радослав Гайдарски, Даниел Вълчев и Миглена Тачева, Гергана Грънчарова. Годишнината се отбелязва и с издаването на книга „Думите” по предаването на „Дарик” - „Кой говори”.

Представени бяха всички журналистически ценности, които радиото изповядва, точна, изпреварваща информация, представена на живо от мястото на събитието, посочиха от „Дарик”. От медията са планирали нови проекти - Zar.bg - за светски събития, мода и стил на живот, ma4.bg - за почитателите на футбола, ново „Ники Кънчев шоу”, и др.