„Дарик” на 18, позволи пушенето в ефира
„Дарик” на 18, позволи пушенето в ефира / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Цветелина Шенева, 21.01.2011, в.24 часа

„18?! Вече може да гласувате и да псувате!”, разреши Любен Дилов на „Дарик”. Радиото навърши пълнолетие и като всеки зрял тийнейджър си направи страница във Facebook, но на стена край студията. Там всеки, поканен да води вчерашната програма, се разписваше с пожелание.

„Дарик” дори позволи да се пуши пред микрофона, както и да се пие студена бира в 9 ч. сутринта, но изключението важеше само за Андрей Слабаков. Актьорът беше гост на традиционното за празника издание „Вълчев и Вълчев шоу” - на бившия просветен министър Даниел Вълчев и журналиста Кирил Вълчев, който се включи директно от Карачи. „И със специалното участие на Цветан Цветанов, който не е в студиото, но слуша”, пошегува се Даниел Вълчев.

По темата отдалеч се включи и Христо Стоичков: „Службите, понеже слушат, аз обичам да ме слушат и отдавна съм ги качил на Айфеловата кула”. С него по телефона се свързаха Наско Сираков и Емил Димитров, които обсъждаха лова и футбола в „Рога и копита”.

„Притесняваме се, че имаме 60 гости и някой от тях може да не дойде, както става сега със Софи Маринова”, каза програмният шеф на „Дарик” Константин Вълков. Маринова трябваше да чете новините в 12 ч. заедно с Устата. „Сигурно се е напила и се е омъжила отново”, пошегува се Устата.

Шефът на „Дарик” Радосвет Радев посрещна Стефан Данаилов, поканен от актрисите Илка Зафирова, Цветана Манева и Татяна Лолова, досущ като във филма „Дами канят”, да участва в едноименното предаване. „Може би трябва да го кръстим „Баби канят дядо”, каза Лолова.

За медийните шефове бяха оставени новините, прочетени от издателя на „24 часа” и „Труд” Любомир Павлов, шефа на БТА Максим Минчев, и.д. главния редактор на „24 часа” Борислав Зюмбюлев, шефката на Нова тв и Диемите Светлана Василева и др.