„Дарик радио“ обновено за 14-ия рожден ден
„Дарик радио“ обновено за 14-ия рожден ден / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Петя Бахарова, 22.01.2007, сп.ТЕМА

С генерални програмни промени посреща 14-ия си рожден ден „Дарик радио”. От 29 януари те ще станат факт в ефира на частната национална медия.

Първата и доста смела промяна в „Дарик” е заложена още в ранни зори. Всяка работна сутрин между 6.30 и 10 ч. ще има само един водещ и той ще е мъж. Става дума за Михаил Дюзев, досегашен новинар в медията. За новата роля той се е подготвял три месеца. Промяната на „гласа”, както се изразяват в бранша, е факт след мащабни изследвания на радиоаудиторията. Те показват, че плътният тембър бил по-подходящ за разбуждане.

Информацията в „Дарик кафе”, което Дюзев ще води, ще е динамична и кратка, съобщават от радиото. Ще се набляга на новини за трафика в столицата.

От 10 до 12 ч. водещите Пролет Велкова и Веселина Петракиева ще се редуват на седмичен принцип, за да развиват темите от деня с интервюта, репортажи и др.

В 12 и в 18 ч., когато вървят централните емисии на „Дарик”, те вече ще са по 30 минути. За първи път у нас ще бъдат водени от мъж и жена, похвалиха се от медията. Идеята е тези новини да са с ритъма на телевизионна емисия, с много звуци - репортажи, кратки интервюта, мнения.

„Това ще бъдат най-скъпите новини, правени в българския радиоефир - на телевизионен принцип с двама водещи и нов вид записани модули”, каза програмният директор на медията Константин Вълков.

Изцяло ново предаване ще води Диана Найденова. „Челюсти” е името, зад което стои проектът на репортерката. Форматът предполага участие на двама гости и сблъсък на мнения. Това токшоу ще върви между 12.30 и 13.30 ч.

Драгомир Симеонов и Ники Кънчев ще водят „България следобед”. За мистър „Стани богат” е отделен четвъртък.

„Денят” остава вечерният коментарен обзор. „Дарик кафе” ще има и в събота, „Фолк магазин” същия ден, но на обед. Спортното предаване „Гонг” ще върви следобедите през почивните дни.

След смяната на собствеността и преформатирането на радио „Гонг” екипът, воден от Томислав Русев, се връща в „Дарик”. За тях е отделен часовият пояс от 16 до 18 ч. всеки делничен ден.

Ново е и присъствието на спорта в часовете между 22 и полунощ.