Двама кандидати за директор на историческия музей в Добрич
Двама кандидати за директор на историческия музей в Добрич / Дарик Добрич

Двама души са подали документи за участие в обявения конкурс за директор на Регионален исторически музей - Добрич. Това са Костадин Тодоров Костадинов от Варна, завършил Великотърновския университет със специалност „балканистика”, член на ВМРО и Петър Янков Иванов от Каварна, с диплома от същия университет по специалността „история и география”.

Конкурсът се организира, след като досегашният директор Диана Борисова пое ръководството на дирекция "Хуманитарни дейности". Срокът за подаване на документи изтече на 23 ноември. Конкурсът ще премине на два етапа, обясни зам.-кметът Камелия Койчева. Първо кандидатите ще бъдат оценявани по документи, а после комисия, в която ще има и представител на Министерството на културата, ще оценява защитата на представените концепции за развитие на Регионалния исторически музей в Добрич.

Назначената за временно изпълняваща длъжността директор на музея Надежда Иванова не е подала документи за участие. Причината е, че нейната специалност „културна антропология”  не отговаря на изискванията, поставени от Министерството на културата. Според условията на конкурса кандидатите трябва да имат пет години стаж по направление „история и археология”.