Система за видеонаблюдение поставят  в Червен бряг
Система за видеонаблюдение поставят в Червен бряг / archiv.DarikNews

В Община Червен бряг започва изграждане на система за видеонаблюдение. Глобалният проект се реализира със съдействието на народния представител от Червен бряг, инж. Пламен Тачев. Проектът е и един от ключовите моменти в предизборната програма на градоначалника на Червен бряг, Павлин Фильовски.

Проектът ще се изпълнява на два етапа, като амбициозното начинание ще включи всички населени места в общината. Технологично на първи етап ще бъдат монтирани 3 сървъра и 42 камери чрез оптични трасета на Кабелна телевизия „ЕТА". Енергийно-разпределително дружество „ЧЕЗ" ще предостави ел. захранването за цялата мрежа.

Вторият етап ще включи насищане на мрежата за видеонаблюдение с още 46 камери. Системата за видеонаблюдение може да се разшири до 160 камери, като стойността на проекта надвишава 150 000 лв.. Записите от тези камери, разположени на ключови места в града и останалите населени места в общината, ще могат да се пазят до 30 дни, а картина може да се предоставя и в реално време. Освен това ще се записват и всички нарушения на правилата за движение, както и на обществения ред. Точката за достъп и контролът до информацията ще се осъществява в РУП - Червен бряг.

Стартът нна проекта ще бъде представен на специален брифинг на 7 декември от 13:00 часа в заседателната зала на Община Червен бряг от народния представител от ПП ГЕРБ - Пламен Тачев. Участие в събитието ще вземат още - кметът на Община Червен бряг, Павлин Фильовски, началникът на РУП - Лидия Петкова и представителите на фирмата - изпълнител.