Писта Алберто Томба готова за принца на Монако
Писта Алберто Томба готова за принца на Монако / снимка: Българска федерация по ски
Писта "Алберто Томба" готова за принца на Монако
48688
Писта "Алберто Томба" готова за принца на Монако
  • Писта "Алберто Томба" готова за принца на Монако

Принцът на Монако Албер Втори ще доведе топ спортисти в зимния курорт Банско. Негово Височество пристига на 28 януари за шестото издание на благотворителното си шоу - World Star Ski Event.

Писта „Алберто Томба", където ще се проведе състезанието, е готова да посрещне 20-звездния отбор на принц Албер Втори, заяви за Дарик директорът на ски-зона Банско Иван Обрейков.

Организатори са благотворителна асоциация STAR TEAM FOR THE CHILDREN MC и Българска федерация по ски като идеята е посредством популярните лица да се приобщават децата към спорта, да се стимулират младите таланти и да се събират благотворителни средства за децата в беда.

Асоциацията е основана през 1993г. До момента са организирани общо 32 благотворителни мероприятия в различни спортни дисциплини - ски, футбол, голф, Формула 1, мотокрос и други. Тази година в зимния курорт за първи път ще се организира и състезание по биатлон, в което ще партнират единствената шампионка от зимни олимпийски игри Екатерина Дафовска и бронзовата медалистка Ирина Никулчина.

Очаква се към тима на принц Албер Втори да се присъединят известният рали шампион Ари Ватанен, пилотите от Формула 1 Рикардо Патрезе и Джанкарло Фисикела и други известни спортисти, съобщиха от Българската федерация по ски. В ски отбора на Албер Втори ще е и най-великият български футболист за всички времена Христо Стоичков, който освен почетен гражданин на Банско вече е и почетен доктор на науките.

Организирането на тези благотворителни състезания е изключително престижно за всички курорти домакини. Досега подобни състезания са провеждани в зимните курорти Алта Бадия, Сестриере и Самнаун.