Андрей Кончаловски у нас за премиерата на новия си филм
Андрей Кончаловски у нас за премиерата на новия си филм / netinfo
Андрей Кончаловски идва за премиерата на новия си филм
44519
Андрей Кончаловски идва за премиерата на новия си филм
  • Андрей Кончаловски идва за премиерата на новия си филм

Световноизвестният Андрей Кончаловски пристигна у нас. 74-годишният руски режисьор е в София за премиерата на последния си филм „Лешникотрошачката 3D", която ще е вечерта на 8 септември в Cinema City. Докато е тук, Кончаловски ще има още среща със свои почитатели, ще даде и пресконференция за българските журналисти.

Андрей Кончаловски у нас за премиерата на новия си филм
netinfo
Седмицата, посветена на него в Дома на киното ще започне с прожекция на „Лустро". До 11 септември ще бъдат показани още пет от филмите от руския му период. Това са „Дворянско гнездо", „Вуйчо Ваньо", „Романс за влюбени", „Кокошчица Ряба" и „Домът на глупците".

Андрей Кончаловски е едно от големите имена в световното кино. През 1979 г. неговият филм „Сибириада" получи голямата награда на журито на фестивала в Кан. За „Златна палма" режисьорът е бил номиниран четири пъти. Той притежава отличия още от престижните фестивали в Берлин, Венеция, Карлови Вари, Москва. Кончаловски е брат на друг популярен руски режисьор - Никита Михалков.

Най-новият му филм „Лешникотрошачката 3D" е базиран на историята от едноименния балет на Чайковски. Лентата тръгва по екраните у нас от 9 септември.