Добрич и Шабла подкрепиха Варна за европейска културна столица
Добрич и Шабла подкрепиха Варна за европейска културна столица / Областна администрация Добрич

Областният управител Желязко Желязков и кметовете на общините Добрич и Шабла, Детелина Николова и Красимир Кръстев подписаха Отворено писмо за подкрепа на инициативата „Варна – кандидат за Европейска столица на културата 2019 година”, информираха от Областна администрация.

На работна среща в Областна управа Добрич с представители на община Варна, бе подчертано, че „културните проекти се реализират по-ефективно, когато  обхващат и съответния регион около града – кандидат за Европейска столица на културата”.

Желязко Желязков заяви своята убеденост, че се предоставя уникална възможност на област Добрич да разкаже на света за своя потенциал, традиции, богато историческо наследство, в хармония с националната стратегия и културна политика на страната.

„Както е известно, ние сме началото на Европа - нейната източна граница и сме люлка на цивилизацията”- споделиха кметовете на Добрич и Шабла Детелина Николова и Красимир Кръстев.

Очаква се към Отвореното писмо за подкрепа да се присъединят и  кметовете на Балчик и Каварна – другите две общини от „оста Варна- Балчик- Каварна- Шабла”, с които организаторите вече са водили разговори за кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019 г.