Национални четения по етнология в ЮЗУ
Национални четения по етнология в ЮЗУ / netinfo

За втора поредна година в Югозападен университет "Неофит Рилски" се проведоха националните младежки четения по етнология. Те са свързани с теренните изследвания по етнология на студентите от специалност "Чужд език и етнология".

Миналата година завърши първият випуск на специалността и тогава се проведе първата конференция "Теренно изследване и антропологичен текст".

"Духът и  тази година е спазен. Имаме участници, студенти от Софийски университет, Нов български университет, специализанти от чужбина, и една група от нашите студенти", обясни доц. д-р Илия Недин.

Тази година студентите от Югозападен университет представиха резултатите от теренни си изследвания от един много интересен район, а именно районът на град Златоград, където  са правили теренно етноложка експедиция.

"Някои от тях представиха първите си резултати, които в процес ще прераснат в дипломни работи. Амбицията ни е те да бъдат издадени в сборник", посочи доц. Недин.

Приветствия към участниците в конференцията поднесоха заместник-ректорът доц. д-р Борислав Юруков, проф. д.изк. Лозанка Пейчева- директор на ИЕФЕМ-БАН и доц. Антони Стоилов- декан на Филологическия факултет.