Обвиненият за убийството на аксаковския бизнесмен обжалва ареста си
Обвиненият за убийството на аксаковския бизнесмен обжалва ареста си / Фейсбук

Обвиненият за убийството на бизнесмена Борислав Енев – Димо Стоянов, ще обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража”, която му наложи преди седмица Варненският окръжен съд. Трупът на мъжа беше открит обезобразен на 8-ми ноември в къщата му в Аксаково. Според прокуратура събраните до този момент доказателства сочат, че извършителят на престъплението е племенникът на жертвата 26-годишният Димо Стоянов.

Версията на държавното обвинение е, че убийството е извършено между 14:03 и 14:31 ч. на 7 ноември, ден преди да бъде намереното тялото на убития. Огнестрелното оръжие, с което е извършено престъплението, все още не открито.

За да не понесе имуществени вреди при водените съдебни дела срещу фирмата „МА-БС инвест”, миналата година чичото е прехвърлил на племенника си дружеството, което притежава сериозни активи. Според прокуратурата това е бил и мотивът на Стоянов да извърши убийството. Той единствен е притежавал друг ключ за жилището на бизнесмена. От външната страна на патрона на входната врата са открити следи от лепило, които да попречат на лесното влизане в апартамента.

Димо Стоянов е осъждан през 2004 г. за кражба на автомобил. Той ще обжалва мярката си за неотклонение в 10:00 часа пред Апелативния съд.