Прегръдката на Барак и Мишел Обама чупи рекорди по харесване във Фейсбук
Прегръдката на Барак и Мишел Обама чупи рекорди по харесване във Фейсбук / снимка: Reuters

След като медиите шумно отразиха победата на Барак Обама на президентските избори, а лидери от целия свят приветстваха американския президент за преизбирането му, новината се превърна в обект на шеги в интернет пространството, посочва в. "Кориере дела сера".

Там блогъри качиха колажи, в които се шегуват с обявената от Обама победа в Туитър.

На един от колажите се вижда как Обама пише туит до американския държавен секретар Хилари Клинтън, в който пише: Още четири години, на който дипломат номер едно му отговаря: Пази президентския стол топъл. На колажа под този туит фигурира подписа Хилари 2016, намеквайки, че тогава дипломат номер едно ще се кандидатира за президент от Демократическата партия.

На други колажи подигравките не подминават снимката на Обама прегърнал бурно съпругата си. Снимката беше качена лично от Обама след победоносното му туитче и се превърна в хит в интернет, като счупи рекорда по натискане на бутона "харесвам" във Фейсбук. На един от колажите до главата на Обама има балонче, в което се чете мисълта му, докато прегръща съпругата си, а именно "Още четири години президент и да внимава онзи, който посмее да докосне жена ми".

На друг колаж към прегръдката се присъединява и Брус Спрингстийн, подкрепил кампанията на Обама.

Италиански блогъри пък съпоставят в колаж дружбата между Обама и Спрингстийн с тази между бившия италиански премиер Силвио Берлускони с Мариано Апичела, композитор и певец, с който Берлускони издаде няколко съвместни албума и който е чест гост на партитата във вилите му, допълва БТА.

На четвърти колаж семейство Обама е обрисувано като семейство Супермени.

Пети колаж обрисува сцена в метрото на Денвър, столицата на щата Колорадо, одобрил в деня на президентските избори чрез референдум използването на марихуана за немедицински цели. На колажа при радостната новина, че марихуаната ще се продава в щата им за удоволствие пътниците в метрото на Денвър се усмихват широко с типичната усмивка на Обама, при която се виждат ослепително белите му зъби.