БНТ и Дарик със съвместен сутрешен блок „Денят започва с Витамин”
БНТ и Дарик със съвместен сутрешен блок „Денят започва с Витамин” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

За втора поредна година Дарик и БНТ предлагат обща лятна програма. Този четвъртък - 4 август, водещите Жени Марчева, Михаил Дюзев и Драгомир Симеонов ще анонсират старта на съвместната продукция на езерото „Ариана” (от към Цариградско шосе). Там тримата ще посрещат ранобудните зрители и слушатели с пресни плодове.

От 8 до 26 август „Денят започва с Витамин” ще се излъчва едновременно по двете медии след новините в 7.00 и ще продължава до 9.00 ч. В предаването зрителите и слушателите ще могат да видят и чуят актуалните политически и социални теми едновременно в телевизионния и радио ефир. Любопитните теми и забавните гости също ще бъдат част от лятната програма на двете медии.

Между 8 и 12 август, денят ще започва с „Витамин” от Варна. Телевизионното студио на БНТ и радиостудиото на Дарик ще се пренесат на плажа в морската столица. Директно от пясъка, близо до вълните, водещите Жени Марчева и Михаил Дюзев ще посрещнат своите събеседници.

От 15 до 26 август срещата в ефира между БНТ и Дарик ще се реализира от Студио 5 на Националната телевизия и студиото на радиото в София. През тези две седмици Жени Марчева ще си партнира с Драгомир Симеонов.

По време на съвместния сутрешен блок на БНТ и Дарик зрителите и слушателите ще видят и чуят много материали, които репортерите на двете медии ще реализират заедно.

Рубриката „Телепортер” ще разкаже за знакови събития, визуализирани с кадри от архива на БНТ, а зрителите и слушателите сами ще трябва да познаят годината, в която те са се случили, на живо в ефир. Те ще могат да споделят и личните си спомени от съответната година. „В името на селото” пък ще представи репортажи за села със странни имена, а в „Закуска с Дарик” кореспондентите на БНТ и Дарик ще покажат как се приготвят едни от най-интересните ястия, типични за различните краища на страната ни.

И още в „Денят започва с Витамин”:

„Какво пише на стената” - нестандартни места, на които хората поставят съобщения;

„Лятната детска азбука” - как възрастните обясняват на децата си думи като акваланг, логорея, презумция, сензация, шуробаджанащина...

„Денят започва с Витамин” на 8 август.

Вижте радиото и чуйте телевизията всеки делничен ден след 7.00 ч.

--

Предаването „Витамин” на Дарик ще се излъчва по БНТ и от 8 до 26 август.

В ефира на Дарик „Витамин” ще стартира още на 1 август и ще се излъчва до 4 септември всеки делничен ден от 7.00 до 12.00 ч., в събота - от 8.00 до 12.00 ч. и в неделя - от 10.00 до 14.00 ч. В последната седмица от студиото в София ще може да слушате морския глас на Дарик Красимир Калудов.