Спираме цигарите с филми
Спираме цигарите с филми / Sofia Photo Agency, архив

Кампания срещу тютюнопушенето организира Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Тя е посветена на Международния ден без тютюн - 15 ноември. От 5 до 16 ноември в пловдивските училища "Цар Симеон Велики", "Симон Боливар", "Св.Св. Кирил и Методий", "Елин Пелин", ОУ "Димитър Талев" , както и в учебни заведения в областта ще бъдат показани филмите "Невидимият", "Денят на Яна" и "Пушенето забранено".

От 7 до 16 ноември ще се проведе благотворителна инициатива "Дари стойността на кутия цигари за дете без родителска грижа", средствата от която ще се дадат на домове за сираци. Като част от нея е предвидено безплатно измерване нивото на издишваните газове от пушачите с апарат на Кабинет за консултативна дейност по отказване от тютюнопушене в Здравната инспекция.

Паралелни кампании срещу цигарения дим ще бъдат проведени сред общопрактикуващи лекари, педиатри и акушер-гинеколози; директори на учебни заведения от Пловдив и областта; служителите на Регионалната здравна инспекция, РЗОК и Областна администрация.