Автобус с екскурзианти се обърна по пътя за Боженци
Автобус с екскурзианти се обърна по пътя за Боженци / снимка: БГНЕС, архив
Автобус с екскурзианти се обърна по пътя за Боженци
58256
Автобус с екскурзианти се обърна по пътя за Боженци
  • Автобус с екскурзианти се обърна по пътя за Боженци

Училищен автобус с 30 екскурзианти, сред които и две деца, се обърна край ж.п. прелеза на габровското село Съботковци. Инцидентът е станал около 10:15 часа тази сутрин. Пътниците са се разминали само с уплаха, няма пострадали.

От ДАИ са констатирали, че шофьорът не е използвал тахографа, който отчита времето за управление и почивка, както и че не е притежавал трудов договор с училището, за чиято сметка се извършва превозът. За двете нарушения са съставени актове на стойност 3000 лв.

Ученическият автобус „Ивеко", с плевенска регистрация, е превозвал учители от град Искър, отиващи на екскурзия до Архитектурно-исторически резерват Боженци. Част от пътниците, както и двете деца, са прегледани от екип на Спешна помощ. 35-годишна жена е с хематом на главата, но не е оставена за лечение в болница.

Катастрофата е станала на остър завой, обясни говорителят на Областната дирекция на МВР-Габрово Първолета Драгнева: „Водачът на автобуса - 57-годишен мъж от град Искър, е изгубил контрол. Автобусът е навлязъл в насрещната лента и се е преобърнал на лявата си страна. На място водачът е тестван за алкохол с техническо средство, което е отчело нулев резултат".

Пред полицаите шофьорът на автобуса е казал, че са му отказали спирачките. „Предстои да бъде извършена техническа експертиза и тогава да бъдат установени по категоричен начин причините, довели до инцидента", добави Драгнева.

Със съдействието на Община Габрово групата е откарана в града, откъдето, след кратка почивка, в 13 часа, отпътувала за град Искър с автобус на Общински пътнически транспорт.

Други новини от Габрово