За първи път учители и директори с награда за Деня на будителите
За първи път учители и директори с награда за Деня на будителите / Дарик Сливен

За първи път директори и учители от Сливен и Нова Загора ще получат награда по случай Деня на будителите. Наградата „Софроний Врачански" ще се присъжда всяка година на 1 ноември за високи постижения или цялостна професионална дейност в областта на просветата, съобщи директорът на Регионалния инспекторат  по образование Бисерка Василева.

Наградата се присъжда по образователни степени. 13 педагози за първи път днес ще получат на официална церемония плакет „Софроний Врачански" и грамота. Началото е 18 часа, а награждаването ще се състои в зала „Зора".

Плакет и грамота в категория „Директор на годината" в системата на средното образование получава Георги Георгиев от НУ  „Св. Паисий Хилендарски"  - Нова Загора, в категория „Екип, колектив на годината" в системата на средното образовние" - СОУ „Хр. Ботев", Нова Загора.

Седем преподаватели ще бъдат наградени за „учител на годината". Това са Цветка Станева от ЦДТ „Слънчице", Нова Загора в категорията предучилищно образование, в начален етап на образование наградата е за Стоянка Йосифова от ОУ „Ел. Багряна" , Сливен, в гимназиален етап - Стефан Попов от ОУ"Д-р Иван Селимински", Сливен, в професионално образование  Пламен Братойчев от СУ „Д. Рохов" Сливен. В специализирано образование награда е за Мария Николова от ПУ „Власаки Шуманов", Сливен и в категория „педагогически съветник" призът е за Любка Георгиева от СОУ „К.Константинов" Сливен.

Мартин Иванов от СУ „Д. Рохов" печели наградата в категория „Млад учител - успешен старт в професията", в категорията „Активни педагози „ наградата е за Стоян Стоянов от ГПЗЕ „З.Стоянов" и в категория „ Спомоществовател на образованието" наградата е за председателя на училищното настоятелство в СОУ „К.Константинов" Валя Модева.

За носител на Специалната награда  - плакет „Софроний Врачански" и грамота се присъжда на Надежда Койчева от ГПЗЕ „З. Стоянов" Сливен за цялостната й 20-годишна дейност.