Социалното министерство - най-големият работодател в област Монтана
Социалното министерство - най-големият работодател в област Монтана / Петя Димитрова

3500 души в Област Монтана работят по субсидираните от Министерството на труда и социалната политика програми, съобщи министър Тотю Младенов. Той откри днес ремонтираната фасада на ниското тяло на сградата на областна администрация в Монтана. Извършените дейности са подмяна на дограмата,изолация на стените и ремонт на покрива. Стойността на строителството е 250 хиляди лева, осигурени по програма „Красива България" на МТСП и бюджета на Министерски съвет.

Министър Младенов ще подпише скоро договорите по новите социални програми за 11-те общини в област Монтана, с които ще се осигурят още 500 работни места. Сред тях е пилотният проект "Нощна стража". Чрез него от началото на следващата година ще бъдат охранявани 20 отдалечени от полицейските управления села в монтанско.

След посещението си в центъра на областта министър Младенов замина за Лом, където се ще бъде открита ремонтираната сграда на Дневен център за възрастни на пенсионна възраст „Грижа за нашите родители". Ремонтът е финансиран също по Проект „Красива България".