Иво Димов: Табаков е съгласен да платим догодина дълга за над 600 000 лв. на болницата към него
Иво Димов: Табаков е съгласен да платим догодина дълга за над 600 000 лв. на болницата към него / DarikNews, архив
Иво Димов: Табаков е съгласен да платим догодина дълга за над 600 000 лв. на болницата към него
57939
Иво Димов: Табаков е съгласен да платим догодина дълга за над 600 000 лв. на болницата към него
  • Иво Димов: Табаков е съгласен да платим догодина дълга за над 600 000 лв. на болницата към него

Със собственика на фирмата, към която след решение на арбитражния съд димитровградската болница задлъжня с над 600 000 лв. за неплатен ремонт от 2007 г. на стойност под 50 000 лв., е била постигната договорка парите да се плащат от догодина. Това съобщи днес кметът на общината Иво Димов. Благодаря на г-н Табаков за проявеното разбиране, защото последните месеци на годината са изключително трудни за бюджета и исканата от него в писмо до управителя на МБАЛ "Св. Екатерина" д-р Здравко Наков първа вноска в размер на 300 000 лв. до края на 2012 г. няма как да бъде платена, коментира той. И увери, че предстои да подпише с Табаков споразумение за начините и сроковете на плащане.

Според кмета Иво Димов по-големият проблем на общинската болница са натрупаните около 1 700 000 лв. неразплатени задължения, които по думите му са резултат единствено от лошото й управление. Ако в най-скоро време управителят д-р Здравко Наков не ми представи план с конкретни стъпки за преодоляване на кризата, ще поискам от общинския съвет той да бъде освободен от поста и на мястото да бъде сложен човек, който може да се справи със ситуацията, каза още кметът Иво Димов. В петък той ще се срещне със здравния министър Деслислава Атанасова, за да коментира и с нея възможностите за благоприятно развитие на сложния казус с димитровградската болница. Чуйте го в звуковия файл.

Междувременно от ПП ГЕРБ в Димитровград разпостраниха декларация, в която се казва: "ПП ГЕРБ-Димитровград не прави компромиси по отношение на здравето и опазването интересите на нашите съграждани. Ще продължим категорично да подкрепяме действията на Кмета на Общината Иво Димов в намерението му да запази общинската болница МБАЛ „Св.Екатерина” и да търси персонална отговорност от виновните за състоянието й. От встъпването си в управлението на общината ГЕРБ постави в дневния ред проблема с финансовото състояние на болницата. В този смисъл, всякакви дестабилизиращи действия срещу ръководството на ГЕРБ са насочени срещу интересите на димитровградчани."

Предстои на сесия утре местният парламент да разгледа докладна записка, в която председателят му Стефан Димитров предлага болницата "Св. Екатерина" да получи от общината 5-годишен безлихвен заем в размер на 300 000 лв., с които да плати на Георги Табаков исканата в писмо до управителя на здравното заведение първа вноска.