Добрич

Тримата, поругали портрети на велики българи, отстранени от училище

22 октомври 2012 16:17 | Автор: Дарик Добрич

Тримата, поругали портрети на велики българи, отстранени от училище © Дарик Добрич  

Трите момчета, поругали портрети на велики българи на снимка във Фейсбук, са наказани с възможно най-тежкото за тях наказание – преместване от дневна форма на обучение в самостоятелна. Решението е взето на педагогически съвет в Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич този следобед, съобщи началникът на РИО Петър Петров.

Тримата единадесетокласници няма да ходят на училище и ще имат право да се явят в края на учебната година на изпитни сесии, като се подготвят самостоятелно. Не е било възможно преместване в друго учебно заведение, защото на територията на Добричка област няма друга гимназия с такъв профил, поясни Петров.

Председателят на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните Росица Добрева заяви пред Дарик, че очаква от училището да изпратят до нея предложение за образуване на възпитателно дело в Детската педагогическа стая и за вземане на възпитателни мерки спрямо тримата ученици. Личното мнение на Добрева е, че те трябва да положат общественополезен труд в полза на общината и че с тях трябва да работи психолог.

„Обидена съм на тези деца, явно, че са искали някаква глупава сензация да направят и после са осъзнали какво е станало. Те много съжаляват, с тях в момента работят психолози", заяви директорката на гимназията Снежана Жечева.

Училището днес посети зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов. Той поиска тримата да бъдат изключени и преместени в друга гимназия и прокуратурата да се сезира, както в случая с песента на Мишо Шамара.

 

 Етикети: гавра, портрети, гимназия, Добрич, Единадесетокласници

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »
#12

до номер 2 - 23.10.2012 г. 14:45:11

и аз това се питам ,но да бъдем оптимисти запо4ва се .

#11

Георги - 23.10.2012 г. 13:12:55

Аз искам да попитам, как тези момчета са стигнали до 11 клас! Снощи ги гледах по една от телевизиите, та те не могат за говорят български език! Мисля, че всички учители, които са ги обучавали от първи клас до сега трябва да бъдат уволнени. Учителите постоянно имат някакви искания за увеличаване на заплатите им, но се видя каква работа са свършили - т.е. никаква, гледат да си вземат заплатата, да си изкарат спокойно ваканциите и после пак да реват за заплати!
Това е трагичното положение в България - циганите даже не могат да говорят български език, но и те като учителите си знаят правата! И едните и другите имат само права, но не и задължения!

#10

add - 22.10.2012 г. 20:37:11

Хората не знаят, че преминаване към самостоятелна форма на обучение ние данъкоплатците им плащаме. Най - доброто решение беше да бъдат изключени.

#9

1 до #7 и #8 - 22.10.2012 г. 19:33:58

Правото да обиждам съм си го дал Аз и смятам, че не съм го направил безпричинно и това не означава нито, че ми куца образованието, нито географията. А относно ТВУ-то, наясно съм и къде е и какво, а ти наясно ли си къде е Добрич и Област Добрич кавал такъв и че ти се казва, че на територията на областта няма такова учебно заведение??? И айде не се впрягайте толкова много, напоследък голяма мода стана да се правите на големи националисти....но само във фейсбук, а иначе сте мишки, сигурно повечето от вас са правили и по-големи гаври, но или не е имало мангали на около или не е имало кой да ви снима и качва в нета и затова реакция няма!!!!

#8

до номер 5 - 22.10.2012 г. 18:55:28

Забравих аз да те попитам кое ти дава право да обиждаш- явно нито възпитанието ти е на ниво , нито пък географията

#7

до номер 5 - 22.10.2012 г. 18:53:42

ти пък какво коментираш като не си запознат-Бойчиновци е ТВУ-затвор за малолетни , така че много правилно е задал въпроса номер 3

#6

Бранимир - 22.10.2012 г. 18:30:34

На АСФАЛТ !!!

#5

1 - 22.10.2012 г. 17:08:28

Големи сте бъргари бееее, големи родолюбци или по-скоро малоумници, толкова ли сте тъпи, че неможете да пишете на български език!!!

ПС до #3 - ти бе цървул прост, направи ли си труда да прочетеш цялата новина?? Това Бойчиновци не го знам в коя забутана част на географията се намира, но със сигурност не е на територията на Област Добрич!!!

#4

v1zmoten - 22.10.2012 г. 16:57:28

naistina tova nakazanie nqma da sv1r6i rabota za6toto kato se tiknat pari na u4itelite izpitite 6te b1dat vzeti

#3

jalki ste - 22.10.2012 г. 16:33:09

Nqmaio drugo u4ili6te - a Boi4inovci ?

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Слушай Дарик Добрич на живо

Пепеляшка се кара на добрата фея след бала: - Това, че каляската ми се превърна в тиква, някак си го преживях. Това, че кочияшите ми… Виж още