Министър Младенов откри Дом за стари хора в Гоце Делчев
Министър Младенов откри Дом за стари хора в Гоце Делчев / снимка: Община Гоце Делчев


Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов  официално откри Дома за стари хора в Гоце Делчев. Министърът бе посрещнат от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, с когото проведе кратка среща.

Домът за стари хора се помещава на територията на бившето военно поделение в Гоце Делчев, Сградата е изцяло ремонтирана на два етапа със средства по проект “Красива България” и съфинансиране от община Гоце Делчев. Общата стойност на средствата е в размер на 580 000 лв. Социалното заведение функционира реално от 1 година. Неговият капацитет е 24 места, като в момента настанените възрастни хора са 16 на брой. На откриването днес директорът на Дома за стари хора Димитрия Чилева приветства гостите, сред които бяха също народните представители Георги Андонов и Веселин Давидов.

Министър Младенов откри Дом за стари хора в Гоце Делчев
netinfo

Кметът на община Гоце Делчев заяви, че това е поредният социален проект, реализиран от община Гоце Делчев, Като в момента се работи и по други. ”Когато има разбиране и инициатива, нещата се получават”, каза още Владимир Москов. Той връчи на министър Тотю Младенов юбилейна грамота, посветена на 100 – годишнината от Балканската война и Освобождението на града, както и знака на град Гоце Делчев. На свой ред министър Младенов заяви своето задоволство от това, че въпреки трудната ситуация в държавата, този Дом е реализиран и в него се полагат качествени грижи за възрастните хора от региона.

Министър Младенов откри Дом за стари хора в Гоце Делчев
netinfo

Министър Тотю Младенов и кметът Владимир Москов заедно прерязаха лентата на новата социална придобивка. Гостите бяха поздравени с няколко песни от възрастните хора, настанени в Дома. След това Министър Младенов, заедно с кмета на общината и народните представители Георги Андонов и Веселин Давидов, посетиха Дневен център за деца с увреждания ”Символ на любовта”, Дневен център за възрастни хора с увреждания ”Надежда” и Обществената трапезария – проекти, реализирани с помощта на Министерството на труда и социалната политика.