ВИДЕО: Меси не пожали съседите от Уругвай, Фалкао донесе победа на Колумбия
ВИДЕО: Меси не пожали съседите от Уругвай, Фалкао донесе победа на Колумбия / Reuters

Аржентина победи Уругвай с 3:0 и остана на върха на класирането след изиграването на осем кръга от световните квалификации по футбол в зона Южна Америка.

Възпитаниците на Алехандро Сабея събраха 17 точки и останаха с точка аванс пред Колумбия и Еквадор, които също записаха победи.

Гостите се отбраняваха умело на стадиона в Мендоса до средата на втората полувреме, когато Лионел Меси размени двойно подаване с Анхел Ди Мария и преодоля Фернандо Муслера.

След попадението уругвайците се поотвориха и това даде повече пространства за домакините. Четвърт час преди края Серхио Агуеро удвои след подаване в наказателното поле на Ди Мария.


Argentina VS Uruguay (2-0) Aguero by EgyptianShowTV

Пет минути по-късно Меси оформи класическия успех с отлично изпълнен пряк свободен удар от 25 метра.


Argentina VS Uruguay (3-0) Lionel Messi by EgyptianShowTV

Колумбия се наложи над гостуващия Парагвай с 2:0 и остана в отлични позиции за класиране на финалите на Световната купа за първи път след 1998 година. Звездата на домакините Радамел Фалкао реализира и двете попадения в мача в 52-ата и в 89-ата минута. Парагвай, който допусна шесто поражение в кампанията, е последен в класирането само с 4 точки.

Еквадор се справи с Чили с 3:1 като домакин и също продължи успешната си серия. Гостите поведоха след автогол в средата на първото полувреме на Хуан Паредес, който засече в собствената си врата центриране на Маурисио Исла. След малко повече от половин час игра обаче Фелипе Кайседо изравни.

В 54-ата минута Пабло Контрерас от гостите получи втори жълт и червен картон за нарушение срещу Ренато Ибара в наказателното поле. Вратарят Мигел Пинто отрази удара на Кайседо от отсъдената дузпа, но нападателят направи добавка за 2:1. С човек повече Еквадор натисна и стигна до трето попадение в добавеното време на мача, когато Сегундо Кастийо се разписа с глава.

Аутсайдерите Боливия и Перу завършиха 1:1 и останаха в дъното на класирането. Хуан Карлос Мариньо изведе гостите напред в 21-ата минута, но малко след почивката Алехандро Чумасеро изравни.

Боливия остана на предпоследното място с 5 точки, а Перу е седми с 8 точки.