На правителственото заседание не е обсъждан данък „лихва”
На правителственото заседание не е обсъждан данък „лихва” / снимка: Sofia Photo Agency, DarikNews.bg, архив
На правителственото заседание не е обсъждан данък "лихва"
57509
На правителственото заседание не е обсъждан данък "лихва"
  • На правителственото заседание не е обсъждан данък "лихва"

Най-обсъжданата тема през седмицата - данъкът върху лихвите по депозитите, не е била сред точките на редовното заседание на Министерския съвет в сряда, става ясно от стенограмата на разговорите. Премиерът и министрите са обсъдили приоритетно въпроса с телевизионното излъчване на мачовете от "А" футболна група.

Борисов е решил правителството да се заеме с решаването на проблема с телевизионните права на футболното ни първенство. Причината е, че вече трети месец мачовете от "А" група не се излъчват. За целта Борисов възлага на финансовия министър Симеон Дянков да „съдейства" на БНТ за излъчване на футболните срещи. Темата за облагането с 10 на сто данък на спестяванията ни в банковата система обаче не е обсъдена нито с финансовия министър, нито с останалите министри по време на заседанието на Министерския съвет.

На редовното си заседание правителството не е намерило време за темата, която взриви общественото мниние - данъкът върху лихвите по депозитите. Въпреки това най-обсъжданата тема е била бюджет 2013, приходите и разходите на министерствата, става ясно от стенограмата, публикувана в сайта на МС. Преди разговорите за държавния бюджет за следващата година премиерът Бойко Борисов разко сменя темата на заседанието. Загрижен за родния футбол, премиерът оставя темите със заплати и пенсии и се обръща към финансовия министър: „Дянков, виж с БНТ не само „Левски" - „ЦСКА" мача, но всички, които националната телевизия има интерес да излъчи и клубовете са съгласни, след като те не могат да се разбират сами и се изнудват едни други, толерирай подобно действие, а именно Националната телевизия, които мачове и клубове са съгласни, да бъдат излъчени, ние ще ги подпомогнем".

Борисов не пропуска да разкритикува работата на Станишев по темата с референдума за АЕЦ „Белене". Премиерът намира време да припомни и за направените първи копки на магистрални участъци, както и за прерязаните ленти на готовите отсечки.

По време на изброяването на свършената работа на правителството, Борисов се обръща към строителния министър Лиляна Павлова с молба да го подсети да си облече пуловера, който благодарна баба му подари при отриването на рехабилитиран път в добруджанското село Росица, защото времето е „застудяло".

На правителственото заседание не е обсъждан данък лихва
netinfo

84-годишната Иванка Станева подари на премиера пуловер в средата на септември при посещението му в добруджанското село Росица

 

„Сега времето застудя, Лили подсети ме да си сложа пуловера, дето съм обещал на тази бабка, която ми го оплете. Те не са имали никога път там. Но открихме магистрала „Люлин", открихме лотовете на „Тракия", открихме Южната дъга, открихме столичното метро, открихме моста на „Брюксел", открихме „Меден рудник" в Бургас. Неща, които той си е мечтал. Да не говорим за жп линиите, пречиствателните станции и всичко останало", казва премиерът.

Стенограмата от правителственото заседание на 10 октомври можете да видите ТУК