България се кандидатира за домакин на Световното по плажен футбол
България се кандидатира за домакин на Световното по плажен футбол / Reuters

България се е кандидатирала за домакин на Световното първенство по плажен футбол през 2015 година, разкриха от Футболната асоциация на Тайланд, цитирани от БГНЕС.

Президентът на местната футболна централа Ворави Макуди сподели, че страната му плюс още 12 държави ще се борят за домакинството на форума. Победителят ще стане ясен догодина. Ворави, който присъства на събранието на ФИФА в Цюрих наскоро, заяви пред "Bangkok Post", че страната му има сериозен шанс да спечели домакинството на турнира, тъй като вече стана ясно, че ще приеме Азиатските игри по плажен футбол през 2014 година.

Шефът на ФАТ обяви България като един от конкурентите си в борбата за домакинство на Световното по плажен футбол, заедно с държави като Еквадор, Сенегал, Португалия, Унгария, Швейцария, Франция, Русия, Ел Салвадор, Бразилия и Иран. Както е известно, босът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е председател на комитета на УЕФА именно за плажен футбол и футзал. България пък вече кандидатства за домакинство на финалите от Европейската лига по плажен футбол догодина.