Коалиция- Кюстендил призова председателя на ОС да си подаде оставка
Коалиция- Кюстендил призова председателя на ОС да си подаде оставка / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил
Чавдар Ненов и Радмила Рангелова
57009
Чавдар Ненов и Радмила Рангелова
  • Чавдар Ненов и Радмила Рангелова

Незабавната оставка на председателя на Общинския съвет Стоян Стоилов поискаха от "Коалиция- Кюстендил". "Категорично осъждаме неговите действия, с които се заблуждава банкова институция, за невлезли в сила решения на ОС. Решението ни е взето с пълно единодушие. Разчитаме на морала на Стоян Стоилов и се надяваме да подаде оставка", заяви общинският съветник Чавдар Ненов. Той изрази позицията на коалицията с колегите си Радмила Рангелова и Милен Порожанов.

Чавдар Ненов даде за пример решението от сесията на 30- ти август за изразходването на средствата от депозитните сметки на общината, със средствата от облигационния заем.

"Заседанието приключи около 21, 00 ч. Изумява ни бързата реакция на председателя, който извежда и още на сутринта на 31- ви август изпраща техническия секретар да го занесе в съответната банка. Това е решение, което не е влязло в сила, т.е. ОС се представлява от човек, който не спазва законовите норми. Странно е, че за две седмици не можа да се подготви редовното заседание на съвета за месец септември. Несериозно е да се изтъкват технически причини, при положение, че може да се проведе и сесия, по стария начин, с гласуване- с вдигане на ръка", коментира Чавдар Ненов, от името на "Коалиция- Кюстендил".

Като бивш зам.- кмет на общината Радмила Рангелова коментира, че в предишните Общински съвети, се е налагало, заради срокове по проекти, да се иска по рано от 14- дневния срок извеждане на решение, но такова не е давано.