Откриват новите терминали на летищата във Варна и Бургас следващото лято
Откриват новите терминали на летищата във Варна и Бургас следващото лято / Darik Varna, архив

Строителството на новите терминали на летищата във Варна и Бургас трябва да приключи следващото лято и те ще бъдат пуснати в действие. Това уверение даде дни преди да се оттегли от поста си главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД Дирк Шусдзиара. От понеделник, когато изтича неговият мандат, той ще бъде заместен от Алета Фон Масенбах.

„Планът беше да остана в България още една година за откриването на новите пътнически терминали, но в последствие се взе решение да изпълнявам длъжността директор в Анталия”, каза на сбогуване Дирк Шусдзиара. Той благодари за подкрепата на всички варненски институции и увери, че му е трудно да напусне страната ни.

Изпълнителният директор на „Фрапорт Туин Стар” припомни, че по време на 3-годишния му мандат е рехабилитирана пистата на варненския аеропорт. Ремонтът й излезе около 40 млн. лева. Тя вече отговаря на всички международни и европейски стандарти. Последният голям ремонт на летището е правен преди близо 40 години - през 1974 г.

През декември започна и строителството на новите пътнически терминали на летищата във Варна и Бургас. Общата инвестиция на концесионера в двете летища е 120 млн. евро.

В знак на уважение и признателност за работата си Дирк Шусдзиара получи Кристалния знак на кмета на Варна и отличие от областния управител.