Оли Рен изключва вероятността от ново преструктуриране на гръцкия дълг
Оли Рен изключва вероятността от ново преструктуриране на гръцкия дълг / снимка: БГНЕС, aрхив

Европейският комисар по икономическите и валутни въпроси Оли Рен изключва вероятността от ново преструктуриране на гръцкия дълг, съобщават гръцките медии. На масата на преговорите с Гърция не стои въпрос за ново преструктуриране на нейния дълг, каза Оли Рен на проява, организирана от Харвардския университет.

Запитан за устойчивостта на гръцкия дълг и за вероятността от нова "подстрижка", еврокомисарят зключи такава възможност, като подчерта, че е "трудно да се преценят какви ще са следващите стъпки във връзка с Гърция", тъй като Тройката кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ, в момента преразглежда гръцката антикризисна програма, пише БТА.

Йорг Асмусен от Европейската централна банка вчера заяви, че ако Гърция има нужда от допълнително финансиране, то може да дойде само от еврозоната.

Бюджетната дупка в Гърция се оценява от някои на цели 30 млрд.евро, а не както е заложено според все още недоговорения нов план за сурови мерки на икономии и реформи за свиване на бюджетната дупка с 13.5 млрд. евро за следващите две години.