Бойко Борисов не чул за вчерашните протести
Бойко Борисов не чул за вчерашните протести / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Бойко Борисов не чул за вчерашните протести
56797
Бойко Борисов не чул за вчерашните протести
  • Бойко Борисов не чул за вчерашните протести

Министър-председателят Бойко Борисов заяви в Бургас, че не е чувал за вчерашния протест в центъра на София, а този на полицаите ще коментира, след като чуе техните искания. Той присъства на първата копка на разширението на пътя от Поморие до бургаския квартал „Сарафово”.

В Бургас премиерът коментира изявлението от партията „Движение България на гражданите” на Меглена Кунева, че писмото, с което разрешава полет на правителствен самолет за футболния отбор на „Бистришките тигри”, е изпратено до Българския футболен съюз няколко дни след самия полет и следователно е фалшиво.

„Радвам се, че тези хора няма с какво друго да се занимават, не могат да ни намерят никакъв друг кусур и се занимават с тези неща. Толкова пъти самолетът е даван и за спортни отбори, за пострадали хора, за туристи да извозваме. Платен е. Не мога да ги разбера - все млади хора са, а два месеца говорят за едно и също. Това ли е проблема, нещо, което е платено, този самолет трябва да лети”, каза премиерът.

Борисов препоръча на Кунева да коментира делото за източване на средства по европейската програма САПАРД. „Техните спонсори, по времето, когато самата тя беше еврокомисар, а нейната партия в коалицията, да коментира делото САПАРД, което взриви Брюксел”, заяви той.