Да си възвърнем Славянска
Да си възвърнем Славянска / Дарик Русе
"Да си възвърнем Славянска"
56467
"Да си възвърнем Славянска"
  • "Да си възвърнем Славянска"

Международно дружество „Елиас Канети” подема една интересна инициатива през следващите дни, в която мога да се включат всички русенци. Тя се нарича „Да си възвърнем Славянска” и идеята е да се оживи отново онази част на Русе, която в миналото е била централна и важна връзка между Дунава и останалата част на града. Организаторите канят хората да почистят района на Речна гара, да се включат в импровизиран битпазар в дом „Канети” и да разчистят градината на дома, за която малцина знаят и са виждали, за да се превърне тя в приятно място за много инициативи. Повече за проекта разказва един от основните му инициатори Елиза Калози. Италианка по произход, тя дълги години живее в Германия, а през последните две години животът я довежда и в България. В Русе тя е от месец май и се чувства чудесно, а мечтата й е да накара местните хора да бъдат по-активни.

"Да си възвърнем Славянска"
netinfo

Програма:

Събота – 15-ти септември 10:00

Присъединете се към нас в Речна гара и ни помогнете!

Носете добро настроение и енергия! Нека да съберем боклука и да почистим, за да възвърнем предишния блясък на гарата!

Неделя – 16-ти септември 10:00

Битпазар в Дом Канети

Стари дрехи, мебели, плакати от миналото .... нека да им дадем втори шанс! При добро време може да импровизираме барбекю в нашата градина!

Понеделник – 17-ти септември 09:00

Довиждане на миналото!

Време е за свеж въздух, както и да придадем ново лице на Дом Канети! Ще се разделим с всичко, което не ни е нужно и ще почистим градината!

„Да си възвърнем Славянска!” ще се превърне в голям дългосрочен проект. С това мото се надяваме да привлечем интереса на града и да създадем условия за осъществяването на повече събития и нови идеи. Литературният фестивал ще бъде първата възможност да усетите тези места в новия им облик.