Русе

Започва раздаване на хранителни продукти за бедни

3 септември 2012 11:48 | Автор: Искра Георгиева

Започва раздаване на хранителни продукти за бедни
© Дарик Русе, Искра Георгиева  

 

От 10 септември започва раздаване на хранителни помощи за социално слаби, съобщиха областният управител Стефко Бурджиев и председателят на областния съвет на БЧК д-р Руденко Йорданов. Хранителните продукти се отпускат за най-нуждаещите се в цялата страна по програма „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС на социално слаби лица от общността”.

В България акцията се провежда за пета година, като за 2012-та отпуснатите средства са 21 млн. евро. С тях ще бъдат формирани пакети от хранителни продукти от по 71 кг. всеки, които ще бъдат раздадени на два транша. Те ще включват брашно, спагети, вафли, бисквити, нишесте, захар, ориз, боб, макарони, кафе, мед. Първият транш ще се разпределя от 10 септември до 2 октомври, като тогава ще бъдат раздадени пакети от по 12 кг., тъй като все още не са приключили обществените поръчки за всички хранителни продукти.

Общо 8534 човека от русенска област ще се възползват от програмата, броят им е с около 1000 повече от миналата година. Списъците са изготвени от Агенцията за социално подпомагане, а опитът сочи, че около 80% от хората усвояват помощите. Останалите нераздадени пакети ще бъдат дадени на различни социални институции. Във всичките 8 общини на русенска област ще бъдат разкрити временни пунктове, където ще се раздават помощите.

За Русе това ще бъде територията на Хлебозавода на ул. „Потсдам” 1.

За Борово пунктът е на ул. „1 май” 2

За Бяла – на ул. Кольо Фичето” 4 /складова база/

За Вятово – на ул. „Иван Вазов” 7

За Две могили – на ул. „Кирил и Методий” 17 /предприятие "Обществено хранене"/

За Иваново – на ул. „Митко Палаузов” 1А

За Сливо поле-в с. Бабово, ул. „Марин Павлов” 12

За Ценово- на ул. „Цар Освободител” 72

 

 Етикети: Русе, БЧК, Помощи, хранителни продукти, ЕС, Руденко Йорданов, бедни, социално слаби

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#3

русе - 03.09.2012 г. 20:45:45

Защо не проверят на кого раздават тези помощи В Мартен години наред дават помощи на хора които само се водят социално слаби Работят целогодишно в сивия сектор без да плащат данъци Вземат безплатни лекарства винетки помощи за отопление и други облаги Органите които контролират да си влязат в ролята За пример Иван Цонков от Мартен

#2

антигномизъм - 03.09.2012 г. 14:28:34

народът се изнася по белите страни,а бедняците( то сякаш останалите са богаташи?!) се увеличават- с 1000 повече от миналата годинка! бравoс,така е и така ще бъде! А за бездомните помияри шестващи гордо из града..ще има ли??? надяваме се че главгномът ще раздава пакетчетата ,а?? какво се прави на надувко...да тича да дари бенягите веднага ,деее!! ще има снимка в профил ,в анфас и в дирник..ще се отбележи и опише от журналягите,бее!!
айде чакаме,и него,и едните,и другите...организирайте се де!! какво се мотате,хахахха!!

#1

РОЗА - 03.09.2012 г. 12:32:22

Браво , че тази година има разнобразие и не е включен ОРИЗ !

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пепеляшка се кара на добрата фея след бала: - Това, че каляската ми се превърна в тиква, някак си го преживях. Това, че кочияшите ми… Виж още